×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-02-07  

Anders Wendin spelade på East West.

Anders Wendin spelade på East West.

Anders Wendin gjorde en riktigt bra spelning på East West Sushi i Örebro under torsdagen, tanken från början var att den extra insatta konserten skulle börja tidigare än normalt, redan 20:30 men efter diverse förseningar så startade den nästan prick 22:00 då det normalt är konsertstart på East West.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
19 Klickbara bilder.

Anders Wendin gjorde en riktigt bra spelning på East West Sushi i Örebro under torsdagen, tanken från början var att den extra insatta konserten skulle börja tidigare än normalt, redan 20:30 men efter diverse förseningar så startade den nästan prick 22:00 då det normalt är konsertstart på East West.

Intim spelning.

Anders Wendin som vi normalt ser under artistnamnet Moneybrother är just nu ute på turne med sin första svenska skiva och han såg verkligen ut att trivas med att sjunga på svenska, det blir ett annat flyt i texter och musik och det kändes mer personligt.
Det är roligt att se en artist som man kanske förknippar med större scener på en liten scen där de kommer nära publiken.
Sist vi såg Anders Wendin var ute i Brunnsparken och då som Moneybrother, den spelningen kommer jag faktiskt ihåg och jag var nyfiken om spelningen på East West skulle kunna bli lika bra och det blev den faktiskt, idag med svenska texter och lite mer avslappnad stil så var Anders Wendin riktigt, riktigt bra.
East West är inte något stort ställe men det känns ändå som att det är tillräckligt för att få upp stämningen i lokalen och det är skönt när det inte är jättetrångt för den stående publiken, så som det var igår, alla har en chans att komma nära artisten och musikerna och då blir det något helt annat i stämning, men det krävs en artist som kan få med sig publiken också.

Avslappnat och lekfullt.

Den här spelningen var avslappnad och det är skönt med en artist som klarar av det mesta, mellansnack blev det lite mycket av vissa stunder men då var det för att gitarrer behövde stämmas om eller liknande och hellre en artist som passar på att prata än att det bara blir väntetid.
Anders Wendin och hans kompband har hängt ihop länge och det märks, det blir en del improvisationer under kvällen och det är något som jag uppskattar.
Låtlistan var naturligtvis mest från Anders Wendins nyaste skiva, Dom ska få se vem de roat sig med, men han blandade in lite äldre låtar också för även om den här senaste skivan är hans första med egna texter på svenska så har han släppt en skiva med covers, engelska låtar som är översatta till svenska och de passade in riktigt bra tillsammans med hans egna låtar.
Vi fick bland annat höra Midnatt till sju från skivan Pengabrorsan sen så spelade Anders Wendin bland annat 1952 och Större än så här från sin senaste skiva.

Flera extranummer.

Efter sista låten så blev det extranummer och lite fler än jag räknat med.
Den som publiken uppskattade mest var, Dom vet ingenting om oss, för när den kom så ökade stämningen inne på East West ett par snäpp till och just den är faktiskt en av mina favoriter den här kvällen, så den passade riktigt bra som extranummer.
Anders Wedin verkade inte riktigt vilja sluta spela och att han själv ropade tillbaka bandet när de trodde att det var slut var kul.
Att få höra Elvis Are you lonesome tonight var en överraskning, den framförde Anders Wendin helt själv och han ackompanjerade sig på gitarren, jag hade gärna hört hela låten men en vers och refrängen dög det med.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar