×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2015-01-09  

En helkväll med Elvis.

En helkväll med Elvis.

Elvis Presley skulle ha fyllt 80 år 2015 och hans födelsedag firades på Kulturhuset med vår egen Elvis, alltså John Delvis och för att göra kvällen ännu bättre så skänktes alla inkomster från kvällen till Läkare utan gränser.

© 2015 Johan Gullberg - knytpunkt.se
20 Klickbara bilder.

Mer om Elvis Presley.

Vad som egentligen väntade världen den där januaridagen 1935 var det väl ingen som kunde föreställa sig.
Då i ett fattigt hem i Tupelo, Mississippi, föddes vad som kom att bli världens mest kända artist, Elvis Presley.
Det dröjde dock inte länge innan familjen Presley flyttade från Tupelo till Memphis, Tennessee, där Elvis sedan kom att bo till sin död den 16 augusti 1977.

Den 18 Juli 1953 gick den unge Elvis in i Sun Studios i Memphis för att spela in en skiva till sin mor, Gladys, My happiness/ That´s when your heartaches begins följt av singeln med I´ll never stand in your way/It wouldn´t be the same without you den 4 januari 1954.
En tid efter att den andra singeln spelats in kontaktades Elvis av studion för att göra en provsjungning, Juli 1954, det resulterade i ett flertal av Elvis stora hits under 50-talet med titlar som That´s allright och Blue moon of Kentycky.

Karriären ledde snabbt in i filmbranschen och redan första filmen, Love me tender kom att bli en kassasuccé av stora mått. Efter sin militärtjänstgöring kom Elvis karriär till stor del att bestå av filmer ända fram till 1968 när 68 Comeback Special spelades in.

1969 valde Elvis att göra sin första studio inspelning i Memphis på närmare ett årtionde.
Sessionen hos American Sound Studios kom leda till några av Elvis absolut starkaste låtar under hela karriären, där ibland In the ghetto, Suspicious minds och Long black limousine.

Under 1970-talet var det dags för de stora showerna i bland annat Las Vegas.
Elvis fortsatte turnerandet ända fram till sin allt för tidiga död i sitt hem.

Elvis Presley skulle ha fyllt 80 år 2015 och hans födelsedag firades på Kulturhuset med vår egen Elvis, alltså John Delvis och för att göra kvällen ännu bättre så skänktes alla inkomster från kvällen till Läkare utan gränser.

En hyllning till Elvis.

Elvis Presley är fortfarande en ikon inom musiken och det kommer han säkert att vara jämt, att försöka sig på att härma honom är inte det enklaste men John Delvis lyckas faktiskt bra.
Vi har sett John Delvis tidtagare men då i ett helt annat sammanhang och att få se en ren konsert var kul, det här var verkligen en hyllning till The King, John Delvis gör det här bra och hans avslappnade stil på scenen passar oerhört bra.
Kulturhuset är också ett bra ställe för konserter det är stort utan att för den skull bli ödsligt när det är sittande publik i A-Salen.

Nostalgikväll.

Jag som är lite för ung för att kunna säga att jag kommer ihåg Elvis Presley kan ändå tänka mig tillbaka till tiden när Elvis själv stod på scenen och det är just det som gör tributeartister så roliga att titta på, det ska vara en helhets upplevelse och det var det den här kvällen.
John Delvis var nere i publiken och han har mellansnacket på engelska allt för att skapa en illusion, sen att det bara fanns en Elvis Presley och att det aldrig kommer att finnas någon som kan ta över hans plats det är något helt annat.

Många hits.

John Delvis hade en inte helt självklar låtlista den här kvällen och jag uppskattar att få höra lite andra låtar än Elvis största hits.
Vissa låtar är ju självklara men Hurt var en överraskning, det var en av de låtas som kom till under Las Vegas tiden för Elvis och den brukar inte vara med så ofta vad jag har hört.
En av mina största favoriter är In the Getto och den fick jag höra vilket gjorde mig glad, men med en artist som var så aktiv så finns det många låtar som är bra och Suspicious Minds är också riktigt bra, sen finns ju alltid A Little Less Conversation, som också är en av mina favoriter.

Lockade många.

John Delvis kör många medleys och det är ett enkelt sätt att få in många låtar utan att konserten blir jättelång.
Den här konserten var rätt lagom i längd och med en kort paus så var det ett trevligt sätt att tillbringa en torsdagskväll.
Det var nästan helt fullsatt nere på parketten den här kvällen och det visar att Elvis musik lockar fortfarande och att medelåldern är rätt hög gör inget, det börjar komma lite yngre till den här typen av konserter vilket är bra, publiken var som så ofta i Örebro väluppfostrad och inte så engagerade i det som hände så interaktionen med publiken från John Delvis blev det inte så mycket med, även om han försökte och hans promenader ute i publiken var uppskattade.

Musik som gör gott.

Förutom att bjuda på en bra musikalisk kväll så gick alla intäkter från kvällen till Läkare utan gränser och John delvis eller rättare sagt Filip Jondelius berättade efter konserten att iden föddes när han såg en tv dokumentär om situationen i Syrien och själva iden kom från hans fru när han sa att han önskade att han kunde göra något för att hjälpa till.
Alla som arbetade den här kvällen ställde upp gratis för att göra en insats och att det blev just Läkare utan gränser var att de arbetar under svåra förhållanden och de är på plats i flyktingläger och gör en stor insats.

Låtlista.

Akt 1.
CC Rider.
I Got A Woman.
Are You Lonesome Tonight.
Medley: Heartbreak Hotel/Hound Dog/All Shook Up.
In The Ghetto.
Polk Salad Annie.
My Boy.
Love Me Tender.
Trying To Get To You.
Medley: Trouble/Johnny B Goode/Blue Suede Shoes.
Let Me Be There.
Viva Las Vegas.

Akt 2.

Medley: Jailhouse Rock/Don´t Be Cruel/Teddy Bear.
C´mon Everybody.
Never Been To Spain.
A Little Less Conversation.
A Big Hunk O´Love.
If I Can Dream.
Burning Love.
Suspicius Minds.
I Cant Help Falling In Love With You.

Extranummer:

Hurt.
Proud Mary.


Tillbaka

Kommentarer:

2015-01-10 13:34:50   Av: Anneli

Hej. En bra recension. Jag var där och jag måste säga att han har en fantastisk likt Elvisröst. If I can dream som han gjorde tillsammans med körtjejen var helt suverän och gav gåshud. En väldigt bra konsert. Lite kallt i lokalen dock.

Hälsn. Anneli

Lämna en kommentar