×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-07-18  

Rockig Sommarscen under torsdagen.

Rockig Sommarscen under torsdagen.

Omgång tre av Sommarscen är nu avklarad och den här kvällen var det lite rockigare musik som spelades.
Det var två lokala band och ett från Helsingborg och det var det bandet som lockade störst publik eftersom det heter Outtrigger och ja vi fick höra både deras cover på Robin Stjernbergs You och Echo deras egna bidrag i Melodifestivalen.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.se
57 Klickbara bilder.

Omgång tre av Sommarscen är nu avklarad och den här kvällen var det lite rockigare musik som spelades.
Det var två lokala band och ett från Helsingborg och det var det bandet som lockade störst publik eftersom det heter Outtrigger och ja vi fick höra både deras cover på Robin Stjernbergs You och Echo deras egna bidrag i Melodifestivalen.

Sommarscen för att liva upp Stortorget.

Sommarscen är ett uppdrag som City Örebro driver åt Örebro kommun berättade Emelie Oscarson, Eventansvarig på City Örebro.
Tanken om Sommarscen kom när Stortorget var färdigbyggt och det var en öppen yta där det inte hände så mycket, då fick City Örebro uppdraget att arrangera något under sommaren och nu börjar Sommarscen bli en tradition även om det bara är andra året som Emelie Osarson arrangerar aktiviteterna.

Olika teman.

Sommarscen är mycket mer än bara musik, det startar klockan 15:00 med barnaktiviteter och den här torsdagen hade det varit en kock tävling för de yngre kockarna och nästa vecka kommer KomTec på besök så då blir det mer pyssel och teknikinriktat.
Nytt för i år är att den som vill kan passa på att vara med på ett träningspass mellan barnaktiviteterna och musiken.
Musikdelen är också indelad i teman och den här kvällen var det rockmusik, nästa torsdag blir det mer poppiga tongångar.

Redan planer för nästa år.

Emelie Oscarson berättade att hon antagligen kommer att börja arbetet med nästa års sommarscen redan i höst och en ide hon har är att få till en dansbandskväll, i år har det blivit mycket pop och rock, men det återstår att se om Emelie lyckas få hit dansbanden.
Emelie berättade också att det är viktigt att få med kvinnliga artister men att det kan vara svårt, det är mycket enklare att hitta manliga musiker än kvinnliga vilket kan göra det till en utmaning, sen är det viktigt att lokala band och artister får en chans att visa upp sig på torget och Emelie sa att hon tycker att de har ett ansvar att lyfta de lokala artisterna för Örebro är ju en musikstad men det betyder inte att alla artister behöver ha en anknytning till Örebro.

Nystartat Örebroband inledde.

Först ut den här kvällen var det nystartade Örebrobandet The Arrivals som spelar rockmusik och som inte vill definiera ett speciellt fack för sin musik enligt sångerskan Sara Herou.
Tanken att inte sätta sig i ett speciellt fack musikmässigt är att de vill att lyssnaren ska få sätta sin egen etikett på musiken och sen vill de inte låsa fast sig vid en typ av musik berättade Sara Herou. Bandet startades för ungefär ett halvår sedan och anledningen var att alla stod utan band just då och när de träffades och började jamma så fungerade de så bra att de bildade The Arrivals.

Redan bokade spelningar.

Sara Herou berättade också att de har haft rätt lätt att hitta spelningar och de ska bland annat spela på Rockviken och Satin, de har fått spelningar på de ställen de har velat och inspirationen för sin musik får de lite överallt ifrån.
Det var roligt att få spela på Stortorget och det var första gången som Sara Herou stod på Stortorgets scen och det hon vill nu är att vara ute och spela,hon har inget drömställe att spela på men det viktiga är att få åka ut och spela och kanske få ge sig ut på turne.

Looks Like Lucy är tillbaka.

Looks Like Lucy är ett välkänt band eftersom de har hållit på ett tag men nu har de haft ett litet avbrott i spelandet eftersom deras trummis hoppade av bandet, lösningen blev en temporär trummis så att de klarar av de spelningar som var inbokade och det gick utmärkt.
Musikaliskt är det snabb hårdrock och eftersom de inte riktigt passar in i någon etablerad genre inom hårdrocken skapade de en egen berättade Robert Borglund och de spelar actionsport rock.

Ett motorintresserat band.

Genren motorsport rock passar precis på Looks Like Lucy eftersom alla i bandet är intresserade av motorsport och de har också spelat in Indianernas låt som spelas på Sannahed och i den fick Richard Lööw sjunga på svenska vilket var ovant men han blev nöjd med resultatet ändå.
Robert Borglund beskriver alla medlemmar i bandet som adrenalin junkies av någon sort och motorsporten är ett stort intresse så att få göra Indianernas låt var riktigt roligt och Richard uppskattar att samarbeta med andra.

Första spelningen i Örebro på länge.

Att spela på hemmaplan är jämt kul på gott och ont, Robert Borglund hade räknat med lite större publik men uteserveringarna lockade kanske mer än musiken på Stortorget.
Framöver så finns det mycket som händer för Looks Like Lucy, det är en skiva inplanerad och det var tänkt att de skulle ut på en mindre Europaturne där de skulle spela sig ner till Portugal, hur det går med turnen är inte klart just nu men räkna med att höra mer från Looks Like Lucy framöver.

Outtrigger lockade publik.

Outtrigger lockade en rätt stor publik till Stortorget och det var väldigt blandade åldrar på de som kom för att höra bandet, de yngsta var antagligen bara en 3-4 år och de äldsta verkade närma sig pensionsåldern.
Outtrigger ä mycket mer än det som vi fick se under Melodifestivalen och det är svårt att sätta en etikett på deras musik eftersom de blandar olika stilar även om grunden är rock.

Måna om sin publik.

Killarna i Outtrigger är väldigt måna om sin publik, efter spelningen så satt de och skrev autografer till alla som ville hade fått och kön var rätt så lång.
De som ville fick även fotografera sig med bandet och de verkar uppskatta sin unga publik riktigt mycket, Simon Peyron berättade efter spelningen att de tycker att det är viktigt att få träffa publiken efter spelningen och få ett personligt möte.
Simon Peyron berättade också att de försöker få en så stor spridning som de kan på sina spelningar så de gör en hel del olika evenemang där det är gratis inträde men det Simon föredrar är klubbspelningar där han kan få en mer direkt kontakt med publiken.

Skiva på gång.

Juni månad ägnade Outtrigger åt att skriva låtar till sin skiva som ska släppas i slutet av 2014 och efter det så blir det säkert ännu en turne.
Turnelivet är hårt men väldigt lärorikt sa Simon Peyron och han berättade också att de kanske ska ta en liten sväng utomlands också när skivan är släppt men än så finns det inget bestämt.

Redigerad 2014-07-19
Robert Borglund var det naturligtvis vi intervjuade i Looks Like Lucy och inte Richard Lööw som vi råkat skriva.
Vi ber om ursäkt för sammanblandningen av namn.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar