×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:




De senaste 5 videona.

Nytt styre i Örebro kommun.


Energikrisens påverkan på företagen i länet.


Fredrik Persson, miljöns röst i politiken.


Debatt mellan lokala Moderaterna och Socialdemokraterna.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2014-05-26  

Het festivalkväll på Clarion.

Het festivalkväll på Clarion.

Örebro Rock och Bluesförening arrangerar varje år en festival på Clarion hotel och då börjar musiken mycket tidigare än normalt och den håller på mycket senare än normalt också.
Den här kvällen skulle de har startat redan 16:30 men det blev en timmes fördröjning tack vare åskan och sedan körde de musik ända fram till midnatt.

© 2014 Johan Gullberg - knytpunkt.se
38 Klickbara bilder.

Örebro Rock och Bluesförening arrangerar varje år en festival på Clarion hotel och då börjar musiken mycket tidigare än normalt och den håller på mycket senare än normalt också.
Den här kvällen skulle de har startat redan 16:30 men det blev en timmes fördröjning tack vare åskan och sedan körde de musik ända fram till midnatt.

Vargtegel ett band med historia.

Första bandet som spelade var Vargtegel och nu fick de inte spela på takträdgården som finns på Clarion utan i ett litet och väldigt varmt rum tack vare åskan som gjorde att de fick börja rigga om precis innan starten också och blev en timme försenade.
Vargtegel är ett band med anor det startades 1974 och sedan har medlemmar bytts ut allt eftersom men Mats Strömberg på keyboard har varit med hela tiden och tidigt i bandets historia kom också Lena Strömberg med och de två är fortfarande med i bandet.
Musikaliskt är det instrumentell musik i alla fall det vi hörde på Clarion den här kvällen och jag fick lite känslan av att det här bandet jammar mycket det finns inga direkta regler när de spelar och det var ett intryck som förstärktes när vi fick en intervju med Lena Strömberg, innan hon behövde springa iväg och byta saxofon till nästa omgång.

Spelar i flera olika band.

Lena Strömberg är rätt typisk för musikerna som spelar på Clarion den här kvällen flera av dem är med i flera olika band och de hade fult upp med att springa mellan de två olika scenerna, vi fick en väldigt kort intervju med Lena Strömberg i pausen mellan två av banden och därför blev intervjun tvungen att bli kort.
Lena Strömberg berättade att hon spelade i tre band den här kvällen, hon startade i Vargtegel och sedan var det Johnny and Friends och hon avslutade med Mobacka Blues Band och det var mellan Mobacka Blues Band och Johnny and Friends och Lena Strömberg sa att det var jätte kul att spela på Clarion.
Johnny and Friend och Mobacka Blues Band är bluesband medans Vargtegel är något helt annat och det Lena Strömberg gillar med vargtegel är att det är en mycket större frihet att spela och att de kan spela det som är just i nuet.
Lena Strömberg berättade att Vargtegel är ett gammalt band och att de ibland har en sångare i bandet och då är musiken koncentrerad runt sången , men just nu är de instrumentala.
Lena Strömberg sa att man blir glad av musik och man mår bra när jag frågade vad som är så kul med musik.

Bluestompers med vikarie.

Bluestompers är ett lokalt bluesband som kör blandat med covers och egna låtar och den här kvällen hade de en vikarie på keyboard då deras ordinarie PJ Samuelsson hade förhinder och vikarien var ett välkänt namn bland publiken på Clarion efter som det var Henrik Hagel och han liksom Lena Strömberg spelade i flera band under kvällen så ibland märks det att Örebro fortfarande är en rätt liten stad och att Örebro Rock och Blues Förening lockar sin typ av musiker.
Henrik Hagel började sin dag med att spela för barnen på Hagadagarna och då blev det naturligtvis lite annan musik än det blev på Clarion.
Under kvällen spelade han med tre olika band men först var han med i Bluestompers och den spelningen klarade de av utan att ha repat en enda gång.
Henrik Hagel fick reda på vilken tonart låten var i och sen körde de bara och det funkade alldeles bra, Henrik Hagel sa att det var fantastiskt kul.

Chicago och New Orleans blues.

Vi fick också en intervju med frontmannen i Johnny and Friends, Johnny Viktorsson och han berättade att det var kul men väldigt varmt att spela på Clarion och Johnny and Friends brukar vara med när Örebro Rock och Blues Förening arrangerar spelningar på Clarion.
Johnny and Friends spelar blues och jag frågade Johnny Viktorsson vad det är som är så kul med blues och svaret blev att det är stor skillnad inom bluesen och det finns utrymme för improvisationer och det är det som är lockande.
Johnny Viktorsson lyssnar mycket på Chicago blues men det blir också en hel del blues från New Orleans och när de spelar så blandar de covers med eget material.
Bluesen från New Orleans är det lite mer fart i om man jämför med den från Chicago berättade Johnny Viktorsson och eftersom publiken på Clarion gillar att dansa så blev det bara en tryckare spelad den här kvällen.

Vana musiker.

Johnny Viktorsson berättade också att den här konstellationen i Johnny and Friends har spelat ihop i ungefär fem år, men alla som är med har hållit på länge med musik.
Det har varierat hur mycket bandet har varit ute och spelat och nu ett tag har de tagit det lite lugnt och bara haft ett fåtal spelningar per år, men normalt brukar det ligga på cirka ett tjugotal, nu har de lite annat att pyssla med förutom musiken, men om man inte spelar så ofta så kan man vara lite hungrigare när det väl händer berättade Johnny Viktorsson.


Tillbaka

Kommentarer:

2014-06-16 10:40:48   Av: Gunnar

En sån härlig musikkväll med helskön musik, trevliga och dansanta besöklare och en stämning som låg på topp av toppen! Örebro Blues och Rock är värda kulturstipendium för sin verksamhet

Lämna en kommentar