×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Örebros första pumptrackbana invigd.


Vivallakullen invigd efter en stor upprustning.


Jonas Sjöstedt och Malin Björk på Örebrobesök.


Jan Björklund besökte valstugan på Stortorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-09-08  

Jonas Sjöstedt (V) på valspurt i Örebro.

Jonas Sjöstedt (V) på valspurt i Örebro.

Dagen innan valdagen besökte Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt Örebro för att hålla ett valtal på FestiVAL i Slottsparken och det var många som kommit för att lyssna på honom.
Normalt när det är en partiledare som kommer på besök så förväntar man sig att de kommer lite sent, speciellt så här nära valdagen men Jonas Sjöstedt var nästan en halvtimme tidig.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
11 klickbara bilder.

Dagen innan valdagen besökte Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt Örebro för att hålla ett valtal på FestiVAL i Slottsparken och det var många som kommit för att lyssna på honom.
Normalt när det är en partiledare som kommer på besök så förväntar man sig att de kommer lite sent, speciellt så här nära valdagen men Jonas Sjöstedt var nästan en halvtimme tidig.

Trivs med att träffa väljare.

Ofta när det är en partiledare som kommer till Örebro i valtider så är det snabba ryck som gäller och de har ont om tid men Jonas Sjöstedt var undantaget, han kom nästan en halvtimme innan han skulle hålla tal och han tog gott om tid på sig att träffa människor som samlats i Slottsparken och det han bli många bilder tagna och några som faktiskt kom fram för att fråga honom någonting.
Vi fick en kort intervju innan han skulle gå upp på scenen och han berättade då att han trivs med att träffa väljare och även om han har varit ute och rest varje dag i valrörelsen så skulle han mycket väl kunna hålla på en vecka till för att det är roligt och att han var så tidig till Örebro var att han vill inte komma försent till Örebro.
- Jag har varit ute varje dag, bara idag har jag valmöten i Stockholm, Örebro, Västerås och Uppsala. sa Jonas Sjöstedt.

Hoppas på ett bra valresultat.

Jonas Sjöstedt berättade också att det går bra för Vänsterpartiet i det här valet, det är stor publik när han reser runt och det är många som går med i Vänsterpartiet just nu så Jonas Sjöstedt hoppa spå ett bra valresultat.
Det som är bra med ett bra valresultat för Vänsterpartiet är att Stefan Löfven kan vara kvar som Statsminister och de rödgröna skulle bli större än Alliansen och att det blir ett större inflytande från Vänsterpartiet och inget inflytande för moderater och sverigedemokrater.
Vänsterpartiet vill driva en politik för jämlikhet och ett par reformer som Jonas Sjöstedt tog upp var ett högkostnadsskydd i tandvården och bostäder som människor har råd med och det blir möjligt om Vänsterpartiet får mer inflytande i politiken.
- Det känns väldigt bra för vänsterpartiets del, vi samlar ju väldigt mycket folk över landet och många går med i vänsterpartiet. sa Jonas Sjöstedt.

FetsiVAL är kul.

Jonas Sjöstedt berättade också att det här med FestiVAL är kul och att det var så många som var på plats fast det precis slutat regna och han har en uppfattning att det varit en väldigt positiv valrörelse när han har rest runt i landet och träffat andra vänsterpartister och det har varit en kontrast till hur känslan har varit på riksplanet där det har varit mer grinigt och Jonas Sjöstedt sa att det har saknats fokus på de stora politiska frågorna och handlat mycket om själva valrörelsen och det sa han att han tyckte var lite märkligt.
- Jag tycker att det har varit en otroligt positiv valrörelse när jag har varit ute bland vänsterpartister sa. Jonas Sjöstedt.

Typiskt valtal.

Jonas Sjöstedt höll ett typiskt valtal och det innehöll lite av allt, han inledde med att säga att imorgon väljer Sverige vilken typ av land vi ska vara, valet handlar också om hur vi ska se på varandra.
Ska vi vara ett samhälle av jämlikhet, av jämställdhet bland män och kvinnor eller ska vi vara ett samhälle som förgiftas av rasism och klassförakt sa Jonas Sjöstedt och han fortsatte med att säga att många har trott att det här ska bli ett segerval för rasister men han tror att det här kommer att bli vänsterns val.
- Vi kommer att använda en valframgång väl, vi kommer att se till att Ulf Kristersson aldrig blir statsminister, att Jimmie Åkesson aldrig får styra från baksätet. sa Jonas Sjöstedt.

Vi vet vilket Sverige vi vill ha.

Jonas Sjöstedt talade om vilken typ av samhälle han vill se och vilka reformer som Vänsterpartiet vill se under nästa mandatperiod.
Det bästa i Sverige är jämlikheten och att alla barn ska få samma chans i skolan och att alla människor bemöts efter vilka människor de är och inte efter vilket efternamn de har eller hur de ser ut.
Den senaste mandatperioden så har regeringen styrt med hjälp av Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt talade om hur många av deras förslag som de faktiskt har fått igenom under de sista fyra åren och en sådan sak är att strama åt reglerna för de privata aktörerna inom skolan och vården så att pengarna går tillbaka till verksamheten och inte ner i fickorna på ägare eller riskkapitalbolag och vänsterpartiet kommer att fortsätta arbeta för att välfärden ska vara till för medborgarna och inte till för spekulanter.
- Om det ska bli jämlikhet i Sverige så behövs ett starkt Vänsterparti. sa Jonas Sjöstedt.

Vill mycket mer.

Jonas Sjöstedt sa i sitt tal att Vänsterpartiet vill mycket även de kommande fyra åren och en av sakerna de vill få igenom är ett högkostnadsskydd för tandvården, alla ska ha råd att gå till tandläkaren.
Vänsterpartiet vill också satsa 10 miljarder kronor på år på att höja de lägsta lönerna och på så sätt få upp lönen i kvinnodominerade yrken.
Bankerna ska också klämmas åt sa Jonas Sjöstedt och han vill se samma regelverk här som det är i Finland där bankerna bara kan ta ut hälften så mycket i räntemarginal på bostadslån.
Alla barn ska ha bra uppväxtvillkor och en av sakerna vänsterpartiet vill göra där är att ta bort avgiften för kulturskolan helt, de lyckades med att sänka avgiften den här mandatperioden men nu vill de att alla barn ska ha möjlighet att gå på en kulturskola om avgiften försvinner.
LSS är också en viktig fråga för vänsterpartiet och de vill att den ska återfå sin gamla innebörd att de med funktionsnedsättning ska ha rätt till personlig assistans för att kunna leva ett så bra liv som möjligt.
Cecilia Lönn Elgstrand Jonas Sjöstedt talade också om att de inte har fått igenom allt de har velat den här gångna mandatperioden men de tänker fortsätta att försöka.
- Vi måste få ett rättvist skattesystem där de starka ryggarna bär mest och där de brutna ryggarna bär mindre och det har vi förslagen för. sa Jonas Sjöstedt.

I morgon går vi till val.

Jonas Sjöstedt avslutade sitt tal med att säga att det kanske inte blir sverigedemokraterna som är de stora vinnarna i valet utan det kan lika gärna vara vänsterpartiet och om vänsterpartiet får det inflytandet efter valet så vill Jonas Sjöstedt använda det till att steg för steg bygga ett jämställt samhälle och det vill han göra genom att gå främst i klimatarbetet, ge alla unga samma chans och att se att det blir jämställt mellan män och kvinnor och att det byggs lägenheter som människor har råd att bo i även på en vanlig lön, otrygga och osäkra jobb ska omvandlas till säkra tillsvidare anställningar.
- Att faktiskt vara det här jämställda landet som vi vet att Sverige egentligen borde vara. sa Jonas Sjöstedt.

Fantastisk uppslutning.

Vi passade också på att få en intervju med Cecilia Lönn Elgstrand som är nummer fyra på vänsterpartiet i Örebros kommunfullmäktigelista och hon berättade att hon tyckte att det var en fantastisk uppslutning i Slottsparken speciellt som att det precis slutat regna och det händer mycket annat i Örebro på en lördag.
Cecilia Lönn Elgstrand är helt säker på att de kommer att få ett bättre valresultat i det här valet än de fick i förra valet och det är för att de dels har ökat i partimedlemmar och att hon har märkt av att det är fler som har kollat upp vänsterpartiets politik till det här valet.
- Idag börjar det bli mer naturligt att hitta oss också. sa Cecilia Lönn Elgstrand.

En bra valrörelse.

Vi fick en intervju med Stefan Nilsson som är valorganisatör och festivalgeneral och han berättade att vänsterpartiet i Örebro har i den här valrörelsen gjort ett par nya saker som att ha en ringkampanj och naturligt vis festiVALen som har tagit rätt mycket tid men som han sa har varit värd det.
FestiVAL är en tanke som Stefan Nilsson har haft ett tag, att ha en festival men vänstertema och nu fick han chansen att arrangera den och det har gått över förväntan bra, det har varit gott om besökare och många av musikerna på Live at Heart har besökt dem på kvällarna tillsammans med andra besökarna och det har varit roligt.
- Jag har nog haft tankarna på att dra ihop band som ändå har en vänsterprofil och göra någon form av vänster festival. sa Stefan Nilsson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar