×
Logotyp Knytpunkt

I Kalendern:
De senaste 5 videona.

Örebros första pumptrackbana invigd.


Vivallakullen invigd efter en stor upprustning.


Jonas Sjöstedt och Malin Björk på Örebrobesök.


Jan Björklund besökte valstugan på Stortorget.


Du hitter fler videos under menyn Video.


  Publicerat: 2018-09-06  

Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson besökte Örebro.

Ebba Busch Thor och Lars Adaktusson besökte Örebro.

Lars Adaktusson besökte återigen Örebro men den här gången så var det ett regelrätt torgmöte som gällde på nedre delen av Stortorget och han hade också med sig partiledaren Ebba Busch Thor och det var många som samlades på torget för att lyssna på de två kristdemokraterna.
Den som inledde torgmötet var lokale kristdemokraten Hans Eklind som kandiderar som toppkandidat till riksdagen för Örebro läns kristdemokrater.

© 2018 Johan Gullberg - knytpunkt.com
11 klickbara bilder.

Lars Adaktusson besökte återigen Örebro men den här gången så var det ett regelrätt torgmöte som gällde på nedre delen av Stortorget och han hade också med sig partiledaren Ebba Busch Thor och det var många som samlades på torget för att lyssna på de två kristdemokraterna.
Den som inledde torgmötet var lokale kristdemokraten Hans Eklind som kandiderar som toppkandidat till riksdagen för Örebro läns kristdemokrater.

Lars Adaktusson inledde.

Lars Adaktusson inledde med att säga att det var kul att vara tillbaka i Örebro så här i slutet på valrörelsen och att han var här för bara en dryg vecka sedan och då hade han många bra samtal med örebroare som var nyfikna på kristdemokraternas politik och nu när partiet har medvind så är det extra roligt att vara ute och träffa väljare, anledningen till att det går så bra för kristdemokraterna här före valet är att de har fått prata om sin politik och sluppit prata om opinionssiffror och det tackade han för.
Lars Adaktusson lyfte fram några frågor som han tycker är viktiga och det första var barn och visst är skolan viktig men det allra viktigaste för trygga barn det är familjen och därför så är familjepolitiken en hörnpelare i kristdemokraternas politik.
Familjen har alltid varit viktig för kristdemokraterna och även om de andra partierna vill vara med och bestämma hur föräldrar ska dela på föräldraförsäkringen och andra saker som gäller en familjs vardagspussel men den vägen är inte kristdemokraterna villiga att gå, de vill att familjer ska få mer att bestämma över själva utan pekpinnar från politiken.
- Vi litar på Sveriges familjer, vi tror att Sveriges föräldrar är bättre lämpade att fatta beslut om sina barn och sina barns framtid än vad Stefan Löfven är. sa Lars Adaktusson.

Integrationsfrågan kommer att vara viktig.

Sverige har tagit emot många människor från krig och förföljelse och de ska känna sig välkomna speciellt när de har fått sin sak prövad och har skydds och asylskäl, integration är jämt en ömsesidig process och vi måste välkomna de som kommer men de som kommer hit behöver också acceptera våra grundläggande värderingar, det gäller att respektera vår lagstiftning och att dela våra värderingar så som människovärde, mänskliga rättigheter och respekt för religionsfriheten.
Lars Adaktusson fortsatte sedan att tala om det hot som ligger i islamismen och att politiken får inte bara stå och se på när flera myndigheter och forskning visar att islamismen är ett hot mot Sverige idag, de islamister som finns i landet vill inte se någon integration utan tvärt om motverkar de integration och arbetar istället för en extremistisk och mer militanta synsätt och det går helt emot demokratin och mänskliga rättigheter därför måste arbetet mo de här grupperna vara tydligt men kollektiv skuldbeläggning är alltid vedervärdigt och vi ska inte skuldbelägga alla muslimer berättade Lars Adaktusson.
- I Sverige får man tro hur man vill, man får välja att inte tro om man vill och man får välja att byta religion om man vill. sa Lars Adaktusson.

Kort tid kvar på valrörelsen.

Ebba Busch Thor inledde sitt valtal med att säga att det var roligt att se en mix av alla Örebroare på torget och att valarbetet snart är slut vilket hon verkade tycka var skönt eftersom hon jobbar väldigt mycket just nu och sover inte så mycket som hon sa.
Kristdemokraterna är det enda partiet i valrörelsen om lovar lite mindre men som faktiskt tänker se till att de håller vad de lovar, just nu så är det många partier som lovar väldigt mycket men kristdemokraterna valde en annan väg och har inte så många vallöften men de valde att prioritera några områden ordentligt istället.
- Vi prioriterar några frågor riktigt, riktigt hårt för att verkligen kunna se till vi kan leverera på de löftena. sa Ebba Busch Thor.

Lita på välfärden.

Kristdemokraterna har valt att fokusera på bland annat sjukvården och Ebba Busch Thor talade om att man ska kunna lita på välfärden och för att få tillbaka tilliten så måste något göras åt sjukvården, vårdköerna har fördubblats under den senaste mandatperioden och Ebba Busch Thor sa att kristdemokraterna är det parti som kan sjukvården bäst och de har också lagt mest resurser på sjukvården av alla partier i sin budget.
Kristdemokraterna vill bland annat se en nyhet de kallar för vårdserviceteam och tanken med ett sådant team ska vara av avlasta till exempel sjuksköterskor inom vården, idag får sjuksköterskor ordna med så mycket mer än bara vård de ska ta lunchbeställningar och ordna transporter med mer och de sysslorna skulle andra kunna utföra så att sjuksköterskorna kan ägna sig åt patienterna.
- Vårdserviceteam och istället frigöra mer tid för vård i vården. sa Ebba Busch Thor.

Skrota landstingen.

Ebba Busch Thor och Kristdemokraterna vill avskaffa landstingen och göra sjukvården statlig.
Organisationen med 21 landsting har spelat ut sin roll enligt Ebba Busch Thor, organisationen är förlegad och de kan också bli rivaler om patienter, den gör också att vården ser olika ut beroende på vilket landsting man bor i med en statligt styrd sjukvård så hamnar patienten i centrum.
- Jag är så stolt och glad över att vi över hela landet har politiker som går till val på att avskaffa sig själva. sa Ebba Busch Thor.

Landets äldre ska få det bättre.

Kristdemokraterna vill ta bort pensionärsskatten och de vill höja bostadstillägget för pensionärer och Ebba Busch Thor var noga med att säga att det är ett tillägg till pensionen inte ett bidrag.
Bostadstillägget är för de pensionärer med de sämsta pensionerna så att de kan få upp till 1300 kronor extra i månaden med kristdemokraternas förslag men ett av de viktigare åtgärderna de vill se är att bygga bort äldreboendebristen som finns idag.
Alla äldre ska kunna veta att när de har behov av hjälp och inte klarar av att bo kvar hemma så ska det finnas plats på dem på ett äldreboende för de som har jobbat ett helt liv så ska man kunna flytta till ett tryggt boende när man behöver det.
- Det är alldeles för många kommuner runt om i landet som väljer att prioritera annat framför att bygga bort äldreboendebristen. sa Ebba Busch Thor.

En överraskning på slutet.

Tanken var att Hans Eklind skulle avtacka Ebba Busch Thor men hon han först genom att ropa fram honom när hon var klar med sitt valtal och uppmanade åhörarna att rösta på Hans Eklind till riksdagen så att Örebro ska bli väl representerade i riksdagen och att hon skulle få hans sällskap i riksdagskorridorerna.
Vi fick en intervju med Hans Eklind efter torgmötet och då var jag ju tvungen att fråga vad han tyckte om Ebba Busch Thors tilltag och svaret blev att det var överraskande men kul och han var också nöjd över hur torgmötet gick, visst hade han gärna sett ännu fler i publiken men det kändes ändå bra.

Äldre och familj.

För Hans Eklind så är det äldrefrågor och familjefrågor som är de viktigaste, äldrefrågorna har han uppmärksammat i sitt arbete som församlingsherde i Längbro församling på väster i Örebro där han mött äldre som lever isolerade och känner sig rädda och otrygga och det är något som han vill arbeta för att förändra, så kan vi inte ha det uttryckte han sig.
Familjen är också viktig och även om han är med på alla de saker som behöver göras för att få ett tryggt samhälle så vill han inte se att utvecklingen går mot en polisstat med konstant övervakning ute i samhället utan hans lösning är att har man stabila familjer så kommer också barnen att växa upp till stabila vuxna.
- Det vill säga att i min värld så föda man inte till kriminell, det är någonting man blir senare och att då försöka ge mammor och pappor möjligheten att lösa sitt livspussel på bästa möjliga sätt genom att sätta barnet i centrum, så att det här barnet så om det blir tryggt som barn och så trygg som vuxen då tänker jag att då har vi chansen att få ett gott och tryggt samhälle utan att vi behöver liksom anställa en massa poliser och kameror och grejor. sa Hans Eklind.

Sjukvård, äldreomsorg och trygghet.

Ebba Busch Thor berättade efter torgmötet att det var väldigt roligt att vara tillbaka i Örebro med så många som kommit till torget för att lyssna och att det är så många som är intresserade av att prata om hur vi ska få ordning på de utmaningar som finns.
När det gäller vallöften så svarade Ebba Busch Thor att hon ser att det är så många som lovar allt möjligt i valrörelsen men hon tycker att det är bättre att ha färre vallöften och verkligen arbeta för att de ska bli sanna, sedan kan hon ju inte lova att de går igenom även om de hamnar i regeringen men hon ska i alla fall göra sitt bästa för att infria dem.
- Så vårt valmanifest för sjukvård, äldreomsorg, trygghet, men också familj och integration, där har vi verkligen prioriterat det viktigaste vi vill verka för i en regering. sa Ebba Busch Thor.

Ökat intresse.

Lars Adaktusson berättade att han har känt av det ökande intresse som har funnits för kristdemokraterna i den här valrörelsen och allt efter att opinionssiffrorna har blivit bättre så har intresset ökat och han startade sitt valarbete i slutet på juli så han har verkligen känt av det ökande intresset och han tror att det beror på att de har fått prata om sin politik vilket många antagligen inte visste så mycket om innan valrörelsen drog igång.
Lars Adaktusson har fått mycket frågor om de ämnen som han arbetat med i Europaparlamentet nu när han har varit ute och det har varit en blandning naturligtvis men många frågor om integration eftersom han är kristdemokraternas talesperson i integrationsfrågor.
- I takt med att våra opinionssiffror har blivit bättre så har intresset ökat och som jag sa, jag tror att det beror på att vi nu får möjlighet att prata om vår politik och våra politiska förslag som väldigt många inte har känt till tidigare, vad vi står för. sa Lars Adaktusson.


Tillbaka

Kommentarer:

Lämna en kommentar